Dirndls

Wat een lederhose is voor de man, is een Dirndl voor de vrouw. Een dirndl is een Tiroler jurk met een vaak witte blouse. Van oudsher is de dirndl een deel van de klederdracht uit de Alpenregio. De afgelopen jaren werden dirndls steeds minder gedragen maar door de populairiteit van Oktoberfesten is het gebruik van de dirndl ook weer in trek. Dirndl is Duits dialect voor deerne of meisjes. Een dirndl herken je aan de wijde rok aan de onderkant en de smalle taille. Door de smalle taille wordt de boezem juist benadrukt.

Wist je dat je op de manier waarop je een dirndl draagt je kan laten zien wat je burgerlijke staat is? Misschien handig als je naar een Oktoberfest gaat en je op zoek bent naar een geschikte partner. Als je het schort van je dirndl aan de rechterkant knoopt dan geef je aan dat je bezet bent. Knoop je het schort links dan geef je aan dat je vrijgezel en beschikbaar bent. De knoop van je schoort aan de voorkant wil zeggen dat de draagster nog maagd is en als de knoop aan de achterzijde zit dan wil dat zeggen dat de draagster weduwe is. Goed om rekening mee te houden als je je dirndl aantrekt dus.

Goedkope dirndl kopen

Ga je binnenkort naar een Oktoberfest? Dan kan je als vrouw eigenlijk niet zonder dirndl. In ons overzicht vind je veel verschillende soorten dirndls met elk een verschillende prijs/ kwaliteit verhouding. Een goedkope dirndl kopen kan bij ons ook, het verschil tussen goedkope en duurdere dirndls merk je in de afwerking en gebruikte materialen. Op deze manier heb je bij ons voor ieder budget een goede dirndl.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Veilig betalen met: Betaallogo's