Lederhosen

De lederhose is een onderdeel van de klederdracht die door mannen in de Alpenregio's gedragen wordt. De traditionele lederhose is, zoals de naam al doet vermoeden, gemaakt van leer. De meest bekende lederhose heeft korte pijpen en een soort bretels die ook van leer gemaakt is. Vroeger werd de lederhose dagelijks gedragen, in sommige plaatsen in Duitsland wordt dit zelfs nog steeds gedaan. De korte variant van de lederhose is bedoeld voor tijdens het werken of als alledaagse kleding. De lederhose met lange pijp is traditioneel meer een broek voor speciale gelegenheden en feesten. Per regio ziet een traditionele outfit er verschillend uit, zo heeft men in sommige regio's in Duitsland een stuk stof rondom het been. Wel hoort er altijd een riem bij een complete outfit, deze riem diende vroeger ook als portemonnee of klein tasje.

Oktoberfest lederhose kopen

Tegenwoordig worden lederhosen het meest gedragen tijdens feestelijke gelegenheden zoals het wereldberoemde Oktoberfest. Als man kan je zonder lederhose of anderzins traditionele kleding geen deelnemen aan het Oktoberfest. Mocht je als man binnenkort een Oktoberfest bezoeken dan moet je een lederhose kopen. De snelste en vaak goedkoopste oplossing is om een complete lederhose set te kopen. Wij hebben hier alvast een selectie gemaakt van een blouse, lederhose, schoenen (haferlschuhe) en de accessoires. Deze sets zijn vaak goedkoper dan alle aparte onderdelen los te kopen.

Lederhose van leer

De originele lederhose is gemaakt van leer. Omdat leer een duur en bewerkelijk product is zijn er ook goedkopere alternatieven op de markt voor de originele lederhose. Een goedkope lederhose kopen heeft als verschil dat deze vaak niet van echt leer gemaakt zijn. Er is bijvoorbeeld nepleer of een synthetisch product gebruikt voor de fabricage. Welk soort lederhose je het beste kopen kan ligt aan de duur van het gebruik en je eigen budget. Als je slechts eenmalig naar een Oktoberfest gaat en je goedkoop klaar wilt zijn dan is een alternatieve lederhose geen probleem. Mocht je jaarlijks naar een Oktoberfest gaan en je budget is iets hoger dan is het aan te raden een originele lederhose van leer te kopen.

Lederhosen zijn bedoeld voor mannen, mocht je samen met je vrouw of vriendin naar een Oktoberfest gaan en er beiden goed uit willen zien dan is een Dirndl een must! Bekijk dan ook onze set aanbiedingen met complete outfits voor mannen én vrouwen zodat jullie samen tip-top naar het Oktoberfest kunnen gaan.

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Veilig betalen met: Betaallogo's